Orbital – Spara vatten och energi med en modern och miljövänlig duschlösning

Duschen är en källa till stor vatten- och energiförbrukning i våra hem. Samtidigt är den också en viktig plats för hygien, avkoppling och återhämtning. Vi vill kunna duscha efter behov och med komfort. 

Hur mycket vatten går det åt i en vanlig dusch? 

En normal dusch förbrukar i snitt 12 liter vatten per minut. En dusch på 10 minuter förbrukar därför ca 120 liter vatten. I ett hushåll på fyra personer som duschar 10 minuter varje dag innebär det 480 liter per dag, eller 175 000 liter vatten per år. På att bara duscha! 

Går det att spara vatten och energi samtidigt som man inte behöver minska varken sin duschtid eller sitt välbefinnande?  

Ja, svenska Orbital Systems är den enda tillverkaren på marknaden som erbjuder duschar som sparar både vatten och energi utan att göra avkall på komfort. 

Vattenbesparing: Till skillnad från en konventionell dusch som på 10 minuter förbrukar cirka 120 liter vatten, förbrukar Orbital Shower endast cirka 25 liter vatten.

Energibesparing: När varmvattnet i en Orbital Shower återcirkuleras sparar du stora mängder energi som i vanliga fall går åt till att värma upp vattnet från kallt.

Svenska Orbital är kända för sin innovativa teknik och moderna och funktionella design

Hur fungerar Orbitals duschar? 

Orbital Shower renar och återcirkulerar vattnet medan du duschar. Sensorer i den specialdesignade golvbrunnen analyserar kontinuerligt det använda duschvattnets kvalitet. 

Vid varje dusch renas ditt vatten kontinuerligt med hjälp av en filterkapsel och UV-ljus. Detta bidrar till att vattnet är renare än det du vanligtvis har i en dusch.

Med Orbital Showers Control Dial ställer du enkelt in den temperatur du önskar. Under duschen kontrollerar högteknologiska temperatursensorer temperaturen genom hela duschen, vilket ger dig ett behagligt och stabilt vattenflöde. 

Resultatet blir att hela hushållet kan njuta av längre duschar samtidigt som mindre vatten och energi förbrukas.

Med Orbital Showers Control Dial ställer du in önskad temperatur du önskar. Du ser även hur mycket vatten du sparar.
T.v. Sturebadet i Stockholm sparar efter Orbital Showers-installation 40 000 liter vatten i månaden

Om Mondify

Vi som grundat Mondify har mer än 30 års erfarenhet av VVS-installationer och ett brinnande intresse för smart teknik som gör vardagen bekvämare och säkrare.  

Vi är experter på marknadsledande produkter och kompletta installationer inom vattenhantering, såsom vatten- och energibesparande duschar från Orbital, filtreringssystem, avsaltningssystem, värmepumpar och säkerhetslösningar för vatten- och energibesparing.

Vi hjälper privatkunder, företag, mindre och större anläggningar samt hotell att hitta rätt lösningar för deras behov. Inget projekt är för stort eller för litet!

Om du är intresserad och vill veta mer, kontakta oss för att boka en kostnadsfri rådgivning. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakt