Filtrering
och vattenrening

Har ni bekymmer med att dusch- och badvattnet avsätter kalkfläckar i badrummet? Att tvätten inte blir mjuk, att glasen inte blir kristallklart rena, eller känner ni till och med en märklig bismak på dricksvattnet?

Eller så är ni en av många svenskar som älskar mineralvatten men vill slippa släpa hem PET-flaskor och istället få ett högkvalitativt filtrerat mineralvatten direkt från kökskranen. 

Oavsett ert behov har vi lösningar för hela hemmets eller företagets vattenkvalitet och komfort, så att ni kan njuta av de många fördelarna med vatten av högsta kvalitet.

Hur tar jag reda på min vattenkvalitet?

Vatten med bristande kvalitet kan ha tydliga tecken som att vattnet luktar eller smakar konstigt. Men i många fall märks otillräcklig kvalitet inte av – vatten som inte luktar eller smakar dåligt kan fortfarande innehålla
oönskade partiklar och ämnen. 

Med ett vattenprov får ni enkelt och snabbt reda på vattnets kvalitet. När provresultatet har analyserats går det att se om, och i så fall vilket, typ av vattenfilter som passar just er.

Kontakta oss gärna via formuläret längst ner på sidan för att beställa ett vattenprov.

Hårt eller mjukt vatten?

När ert vattenprov har laboratorieanalyserats får ni svar på er vattenkvalitet. Ni får också veta om ni har mjukt eller hårt vatten.

Vattens hårdhet beror på mängden kalcium- och magnesium-mineraler i vattnet, och i vissa fall också andra mineraler som järn, strontium och barium.

Ett hårt vatten kan medföra en rad oönskade konsekvenser. Kalkfläckar på kranar och att bli torr i hud och hårbotten hör till de vanligaste klagomålen. Hårt vatten sliter även mer på rörsystem och leder med tiden till förslitning av kranar, hushållsapparater och även till ökade energikostnader. Har man hårt vatten kan man genom att installera en avhärdare filtrera bort mineralerna och därigenom få ett mjukt vatten.

Mjukt vatten – fördelar

Mjukt vatten har många fördelar både för huset och för hushållet. Och för plånboken.

Minskad uppvärmningskostnad

Avhärdning av vatten minskar kalkavlagringar i värmesystem och apparater, vilket leder till effektivare uppvärmning och minskade energikostnader. Det förlänger också livslängden på utrustningen och minskar risken för blockeringar i rör och ledningar. Mjukt vatten hjälper värmeelement att arbeta mer effektivt, sänker slitage och minskar energiförbrukningen i värmepumpar, vilket resulterar i besparingar på lång sikt för uppvärmningskostnader och underhåll.

Mindre vattenanvändning

Mjukt vatten bidrar till en mer effektiv vattenanvändning i hemmet. De minskade kalkavlagringarna i rör och apparater genom avhärdning säkerställer att vattnet kan strömma fritt, vilket gör att mindre vatten går förlorat.

Hud och hår

Mjukt vatten reagerar bättre med tvål och skapar en rikare lödder som tvättar bort smuts och olja effektivt utan att lämna rester, vilket resulterar i en mindre uttorkande effekt på hud och hår.

Textil

Till skillnad på hårt vatten sliter mjukt vatten mindre på textil, vilket förlänger dess livslängd. Mjukt vatten gör även sängkläder, handdukar och kläderna mjukare vilket bidrar till att öka användarens komfort.

Kalkfläckar

Mjukt vatten minskar bildandet av kalkavlagringar på kranar, kakelplattor och i hushållsmaskiner. Maskiner såsom kaffeapparaten och vattenkokaren håller längre och kranar och kakel skiner utan fula kalkbeläggningar

Rengöring

Rengöringsprocessen i hemmet blir mer effektivt då det mjuka vattnet reagerar bättre med rengöringsprodukter än hårt vatten. Som exempel förhindrar mjukt vatten vattenfläckar, ger en jämnare, blankare finish vid bilrengöring samt minskar behovet av efterbehandling och vaxning.

Produkter filtrering och vattenrening

Mondify Pure
ML 75 & ML 100 – filtrering för hela hemmet

Våra egna filterstationer med smart teknik för avhärdning av hushållsvattnet. Vi har två modeller med olika hög kapacitet, anpassade efter hushållets storlek och er vattenanvändning.

Grohe Blue – filtrering och kolsyrat vatten

Grohes sortiment för vattenkomfort innehåller flera lösningar för ett välsmakande stilla, lätt kolsyrat och kolsyrat vatten direkt från kranen. Kontakta oss så berättar vi mer!

Tryggt och säkert, från val till installation

Mondify är experter på och certifierade installatörer av smarta och hållbara energilösningar för alla typer av byggnader och förutsättningar.

Med över 30 års erfarenhet i VVS-branschen hjälper vi er hitta den lösning som fungerar bäst för just er.

Vill du veta mer?

Kontakta oss redan idag så går vi tillsammans igenom era frågor och behov.

Jag vill veta mer om:
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Kontakt