Slide 1
EXPERTER PÅ
VÄRMEPUMPAR

Alla ska kunna njuta av att ha det varmt och skönt hemma.

Vi har över 30 års erfarenhet av att reparera, rekommendera och installera värmepumpar.

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Fördelar med att installera en värmepump

Att installera en värmepump har blivit den mest populära lösningen för hushåll som vill minska energikonsumtion och kostnader, vilket har hjälpt till att minska behovet av köpt el för hundratusentals hushåll i Sverige.

Eftersom en värmepump omvandlar energi från förnybara källor har den minimal miljöpåverkan. Under de senaste decennierna och i och med en ökad miljöfokus har moderna värmepumpar blivit mycket effektiva – en modern värmepump kan idag skapa upp till fem gånger mer energi än den el som tillförs.

Minskad energiförbrukning
Minskad energiförbrukning

Med en värmepump kan man sänka den totala energiförbrukningen av värme och vatten med upp till 85% vilket bidrar till en betydande förbättring av hushållsekonomin. För varje kWh el som värmepumpen drar get den 4-5 kWh tillbaka.

Hållbarhet och miljö
Hållbarhet och miljö

En värmepump använder solenergi som lagrats i luft, berg, mark och sjö – en energi som är gratis, miljövänlig och bidrar till att minska koldioxidutsläppen. Det är det miljömässigt bästa uppvärmningsalternativet för de flesta hus och fastigheter

Investering för framtiden
Investering för framtiden

De flesta värmepumpar återbetalar sig inom 5-8 år. Genom att installera en värmepump minskar du inte bara på dina löpande kostnader över tid, värmepumpen ökar även värdet din fastighet och gör den mer attraktiv för potentiella framtida köpare.

Luftkonditionering på sommaren
Luftkonditionering

Med en bergvärmepump får du en svalkande inomhustemperatur under heta sommardagar. Bergvärmepumpen utvinner frikyla, eller passiv kyla som det också kallas, genom att pumpa upp kyla från berggrunden.

Medelhavstemperatur i poolen
Medelhavstemperatur i poolen

Att ha pool i Sverige blir allt vanligare. Eftersom behovet av uppvärmning minskar under sommartid kan din värmepump fördela energin och värma poolen till en mycket lägre kostnad – det ska vara härligt att bada.

En värmepump kan fjärrstyras
En värmepump kan fjärrstyras

En värmepump fungerar utmärkt som underhållsvärme i stugan eller på sommarstället. Med fjärrstyrning justeras temperaturen enkelt på distans så att man kan undvika oönskade fuktansamlingar eller att rören fryser under vintertid.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Att välja värmepump

Vilken typ av värmepump som passar ett hushåll bäst beror på ett flertal olika faktorer – var landet ditt hus ligger, total storlek på boytan, antal personer i hushållet, energianvändning, energibehov och vilken typ av värmesystem man har sedan tidigare.

Att välja rätt värmepump kan göra stor skillnad på hur mycket energi du sparar, därför är det viktigt att få råd och hjälp av en certifierad rådgivare och expert.

Kontakta oss idag så hjälper vi dig hitta den värmepump som fungerar bäst för just dina förutsättningar.

Värmepumpar och ekonomi

En värmepump är en stor men viktig investering. Det finns idag specifika bidrag, avdrag och lån att söka. När ni kontaktar oss för rådgivning diskuterar vi vilka alternativ som finns.

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Från och med den 3 juli 2023 kan de som bor i småhus som värms upp av el eller gas söka bidrag för energieffektivisering. Man kan få bidrag för högst 50 procent av materialkostnaderna för åtgärderna, dock högst 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder. Källa: Boverket

ROT-avdrag

För att göra din värmepumpsaffär ännu bättre, kan ni dra av 30 % av arbetskostnaden med hjälp av ROT-avdraget. Skatteverket har tillsammans med värmepumpsbranschen kommit överens om en schablon av hur stor del som räknas som arbetskostnad vid en värmepumpsinstallation. ROT-avdraget gäller både för nyinstallation och vid byte av värmepump. Källa: Skatteverket

35 % av den totala kostnaden vid installation av berg-, sjö- eller jordvärme räknas som arbetskostnad.

30 % av den totala kostnaden vid installation av luft/vattenvärmepump räknas som arbetskostnad.

Tryggt och säkert, från val till installation

Mondify är experter på och certifierade installatörer av smarta och hållbara energilösningar för alla typer av byggnader och förutsättningar.

Med över 30 års erfarenhet i VVS-branschen hjälper vi er hitta den lösning som fungerar bäst för just er.

Vill du veta mer?

Kontakta oss redan idag så går vi tillsammans igenom era frågor och behov.

Jag vill veta mer om:
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Kontakt